När du köper hörlurar är det viktigt att göra sin research. Vad ska du använda dem till? Vad är viktigt för just dig? Dessa frågor måste du har klart för dig innan du handlar, för att du ska bli nöjd.

Träningsentusiasten

När du tränar vill du inte att hörlurarna ska falla ur öronen mitt under träningspasset. Du vill ju också kunna fokusera på träningen och inte höra massa bakrundsljud. När du köper hörlurar i träningssyfte kan det vara bra att kika på om dem sitter bra och bekvämt, tål dem svett?, och har de bra ljud? Leta efter hörlurar utefter dessa kriterier och du har bra träningshörlurar. Även trådlösa hörlurar är att rekommendera då du blir mycket mer flexibel vilket är ett plus vid träning. Se bara till att kontrollera batterikapaciteten så att du inte bara har musik första 10 minuterna.

Resor

För dig som reser mycket (eller lite) och gillar att lyssna på något under tiden kan det vara praktiskt att ha hopfällbara hörlurar. Dessa förenklar packningsprocessen. Brusreducerande är också helt klart till din fördel, då du vill undvika bebisars skrik när du reser. Ett bra tips är att välja modeller som också har sladd/kabel. Då kan man enkelt ladda den om man blir utan ström och man kan koppla sina egna hörlurar mot underhållningssystemet på flyget.

Gamern

För gamers är ljudet lika viktigt som grafiken. En gamer måste kunna snappa upp minsta lilla ljud. För att hörlurar ska vara tillfredsställande för gamers ska dem ha bra suroundljud som ger bra virtuell surroundupplevelse av att ljuden kommer från flera olika håll. För gamern som spelar spel där man ofta pratar med andra är också mikrofonen viktig. Se efter specifikationer som brusreducering, ekoreducering och AGC-funktionalitet. Det finns också headset med avtagbar mikrofon, så att man slipper gå runt och se ut som en pilot när man går bort från skärmen.