EcoPeace iphone X / XS Miljövänligt Mobilskal – Ekostuff.se

Ett mobilskal är nödvändigt för att förlänga livslängden på din mobiltelefon. Genom att ha ett mobilskal skyddar du mobilens känsliga punkter såsom hörnen och kamera. Idag har vi så pass utvecklade mobilskal att du med ett, nästan kan utsätta din mobil för vad som helst. Förutom att mobilskalet gör vad det är till för, nämligen att skydda din telefon från att gå sönder… gör den även mobilen mer personlig eftersom du numera kan designa ditt skal helt och hållet.

Vad finns det för mobilskal?

Hårda plastskal

Plastskal är oftast tunna men get the job done. Stötar och smällar klarar plastskalen av utan problem. Dessa typer av skall ger också enkla möjligheter till personlifiering. Materialet är tryckbart och kan erbjuda en bra yta att detaljera med sina egna idéer. Nackdelen som också delvis är en fördel, är att vid större stötar (speciellt mot hörn) kan skalet spricka. Däremot är mobilens yta helt orörd och skalet har gjort sitt jobb med andra ord, men kan behöva slängas efteråt.

TPU skal

TPU står för termoplastiskt polyuretan och är ett flexibelt material som många skal är tillverkade av. TPU´s egenskaper är tålig, slitstark och kan trots sin tunnhet motverka repor på display och mobil.

Silikonskal

Silikonskal är gjorda av… silikon, vilket är ett otroligt stötupptagande material. Därför klarar mobiltelefoner med silikonskal enkelt av större fallhöjder än andra material, utan att spräcka varken skal eller mobil. Ännu en fördel med silikonskal är att dessa går att göra snygga, kreativa skal av med 3D känsla. Nackdelen dock är att materialet kräver tjockare skal för att skapa skyddande effekt.

Metallskal

Metallskal blir vanligare med tiden och skapar ett futuristiskt intryck. Inga metallskal är 100% metall eftersom det i sig skulle skada telefonens yta, vilket är exakt vad ett skal inte ska göra. Därför brukar insidan av ett metallskal vara gjort av plast eller TPU.