Panzer Premium iPhone XR / iPhone 11 Härdat Glas Skärmskydd - 9H, 0.33mm

Att köpa ett skärmskydd till sin mobiltelefon kan vara en av de bättre investeringarna inom området. Din smartphone, surfplatta eller dator kan alla skyddas med härdat glas eller skärmskydd och detta gör otrolig skillnad sett till hållbarhet.

Det finns många kända och populära tillverkare av skärmskydd ute på marknaden. Det viktiga med ett skärmskydd är att det täcker upp all glasyta eller känslig yta. Vi använder elektroniska enheter varje dag och sannolikheten att dessa tappas, repas eller blottas för faror är stor. Skador är dyra och kan kosta flera gånger mer än vad ett skärmskydd gör . Många går dessutom runt med sprickor i mobilen allt för länge, detta ökar bara skadegraden ännu mer vid nästa tapp eller repa.

Vilka typer av skärmskydd finns?

Idag finns olika typer av skärmskydd som alla har sina fördelar och nackdelar. Det finns alltid något för varje individ, här nedan listas 3 alternativ.

  1. Härdat glas eller ”Tempered Glass” är en av de senaste tillskotten i branschen och erbjuder bra skydd till skärmen för en relativt billig peng. Glaset tillberkas via kemiskt tillvägagångssätt och är tjockare och mer kompakt än den traditionella plastvarianten. Hållbarheten är hög och förutom den så det härdade glaset väldigt tlätt att applicera eftersom den inte samlar på sig luftbubblor – något som plastskydd ofta framkallar. Härdat glas tål repor och slag men vi snackar inte om ett oförstörbart material. Skulle glaset gå sönder kommer det inte splittras i vassa bitar utan kommer att brytas ner i små små bitar som fastnar i en splitterskyddsfilm. På så sätt skadas du inte av splitter eller liknande.
  2. Flytande skärmskydd är framtidens teknik. Producerad av en tålig beläggning av ett speciellt nanomaterial täcker den skärmen och ser till så att den inte spricker. Vissa flytande skärmskydd kan även skydda din mobil mot vatten och fukt. En fördel med dessa skydd är att de passar samtliga skärmar, allfrån mobiler itll GPSer och dylikt.
  3. Traditionella skydd i form av skyddsfilm är en billigare variant som fungerar fyller sitt syfte bra. Med sina praktiska tunna skydd är de bekväma och skyddar samtidigt som de knappt märks. Dessa skydd måste ersättas något oftare än de ovannämnda eftersom de påverkas av luftbubblor och appliceringen kan vara krånglig.

Montering

Att framgångsrikt applicera ett skärmskydd kan ofta ta lite tid och vara mycket svårare än det låter. Man måste ha tålamod och ta det långsamt och försiktigt. Nedan finns ett par punkter som kan hjälpa dig med montering av skärmskydd:

  1. Först och främst rengör skärmen på din smartphone. De flesta typerna kommer med rengöringsduk, så var inte rädd för att använda den. Se till att ingen damm eller smuts ligger kvar på din skärm.
  2. Var tålmodig eftersom detta skyddstillbehör bör sakta appliceras på skärmen av din enhet och lite koncentration skadar inte.
  3. Ånga rummet du befinner dig, ifall du kan, därför blir badrummet kanske det bästa valet. När ångan försvinner kommer det att finnas mindre damm i luften. Detta är det bästa sättet att få bort dammpartiklar och sätta ett displayskydd på telefonen.
  4. Tillåt inte den klibbiga delen av produkten komma i kontakt med dig, dina fingrar eller någon annan yta.
  5. Om luftbubblor uppstår under skyddslagret efter appliceringen, kan du använda kreditkort eller något liknande föremål för att sprida ut och få bort dem. Om detta inte fungerar, kan du behöva applicera om det eller skaffa dig ett helt nytt skydd.