Mobiltillbehören du behöver

Det spelar ingen roll ifall du äger en äldre eller en nyare mobiltelefon. Det viktigaste är att du tar hand om telefonen rätt och använder tillbehör som hjälper till att skydda den. Det finns idag en hel del tillbehör som kan hjälpa dig att skydda mobilen ifall du skulle tappa den samt mot slitage. Den kommer hålla mycket längre ju bättre du tar hand om den.

Förutom att utbudet av mobiltelefontillbehör är stort finns det även en hel del snygga saker, samt produkter med olika funktioner. Det innebär att det finns något för alla, oavsett om du endast vill ha ett enkelt mobilskydd eller om du vill ha ett som även ser bra ut. För många är tillbehöret i stort sett lika viktigt som mobilen själv. Men vilket tillbehör är viktigast och varför behöver du det? Det kommer vi gå igenom här nedan.

Snygga fodral och skal

Ett mobilskal eller fodral kan hjälpa till att skydda din mobiltelefon vid stötar och slag, samt ifall du skulle råka tappa ner den i marken. Skalet kommer ge din telefon en längre livstid. Dessutom finns det ett stort utbud med skal i alla möjliga färger och mönster. Det finns även skal till de allra flesta modellerna, förutom till de allra äldsta mobilerna.

Mobilskal och fodral går att köpa både online och i butik. Du kan dessutom välja en mobilplånbok. Det är ett fodral med korthållare som gör att du inte behöver bära med dig en separat plånbok varje gång du ska gå ut. Vissa skal erbjuder dessutom en avtagbar korthållare ifall det skulle vara något du letar efter.

De flesta skalen sätter du fast på baksidan av telefonen. De skyddar då de flesta kanter, förutom skärmen. Men det finns även de som har en ”lucka” som du sätter framför skärmen och fäster med hjälp av en magnet. Förutom de olika färgerna, mönstren och modellerna finns det även skal som är tillverkade av olika material. Många väljer silikonskal eftersom de inte spricker lika enkelt som skalen tillverkade av plast. Detsamma gäller fodralen av läder.

Skydda även skärmen

Självklart måste du även skydda skärmen. Copter har genomskinliga skärmskydd som du klistrar fast på skärmen. De skyddar då den mot repor och kan minska skador ifall du skulle tappa mobilen i golvet. Det du måste tänka på när du köper skärmskydd är att välja rätt, det finns olika beroende på vilken mobilmodell du har. En annan viktig sak att tänka på är att du fäster den på rätt sätt. Det händer att luftbubblor fastnar under skärmskyddet vilket kan bli lite irriterande. Vissa butiker erbjuder dock hjälp med att sätta fast skyddet på rätt sätt.

Popsocket och smidiga laddare

De flesta av oss har antagligen lagt oss ner med telefonen och sedan råkat tappa den i ansiktet. Detta är något du kan undvika genom att skaffa en popsocket. Det är en liten rund platta som fästs på baksidan av mobiltelefonen. Sedan går den att dras ut en aning så du kan placera fingrarna på vardera sida. På så sätt håller du i popsocketen istället för själva mobilen. Dessa finns i alla möjliga mönster samt färger vilket gör att du kan matcha det med mobilskalet.

Sladden som de flesta av oss använder för att ladda mobilen kan vara jobbig. Du har antagligen upplevt att den går sönder enkelt eller att du lätt trasslar in den i saker. Idag finns det dock fantastiska laddningsset. Dessa gör det möjligt för dig att ladda mobiltelefonen helt trådlöst. Detta fungerar dock endast med några av de nyaste telefonmodellerna.

De fungerar genom att du lägger telefonen på laddningsytan och sedan sköter det sig självt. Den trådlösa laddaren gör dessutom att du slipper allt krångel som sladden kan komma med.

Stativ för fotografer

De mobiltelefoner som finns idag har otroliga kameror. De gör det möjligt för dig att ta foton som ser professionella ut. Men det är inte alltid enkelt att hålla i telefonen när du ska ta kort. Då finns det stativ att använda. Stativen håller dessutom telefonen helt stilla vilket gör att du slipper suddiga bilder. Det finns även selfiesticks ifall du gillar att ta selfies men tycker att bilderna alltid blir för nära. En selfiestick gör det dessutom lättare för dig att ta kort på både dig själv samt bakgrunden samtidigt.