Mobilskydd

Oavsett hur bra du tar hand om mobilen finns alltid risken att skärmen spricker. Det är den vanligaste skadan som kan göra att mobilen inte längre går att använda. Om mobilen får djupa sprickor ökar även risken för vattenskador och att LCD skärmen spricker. alltså inte bara glaset utan den som visar färg och ljus. Det kan leda till att skärmen får svarta prickar och linjer ibland över hela skärmen. För att undvika dessa problem bör en sprucken skärm lagas, men för att undvika att skärmen spricker kommer här lite bra tips på skärmskydd och skal.

Skärmskydd

Dagens skärmar på de nyare versionerna av mobiler är redan väldigt bra. De tål mycket och får mindre repor än de för några år sedan, men det kan ändå vara bra att skydda mer. Skärmskydd som är applicerade på korrekt sätt är diskreta och stilrena. Men det gäller att de appliceras korrekt för att undvika att det är luftbubblor eller smuts mellan skärmen och skärmskyddet. Skärmskydden är relativt lika varandra utseendemässigt men det viktiga är hur bra de skyddar din telefon.

Här under listas några högt betygsatta skärmskydd som vi gillar:

Rhinoshield screen protector

Rhinoshield erbjuder ett starkt, hållbart och välpassande skärmskydd. Det består av 6 lager som tillsammans fungerar som ett skydd för framskärmen. De har även komplement för baksidan av mobilen då många nya mobiler då vissa baksidor är gjorda av glas och lätt kan spricka. Deras skärmskydd kostar omkring 200kr.

Copter skärmskydd

Copter erbjuder skärmskydd till olika mobiler och andra enheter som är väldigt slitstarka och till ett bra pris. För upp till 400 kr kan du få olika modeller som alla ser lite olika ut och skyddar olika mycket. Vissa nöjer sig med dessa original för 179 kr men det finns specialglas som är anpassade för att varken synas eller kännas.

Belkin screen protector

Belkin erbjuder lite dyrare skärmskydd som har ultimat skydd mot repor och sprickor. Priserna sträcker sig upp till 500 kr men det finns även billigare alternativ.

Mobilskal

Innan du köper ett mobilskal gäller det att tänka över en del saker. Hur ser det ut? Hur känns det på? Hur säkert är det? Finns det andra bra saker med mobilskalet? Nedan listar vi våra toppskydd men kom ihåg att det bara inte bska skydda utan också passa dig som användare. Nedan listar vi våra preferenser.

Rhinoshield

Rhinoshield erbjuder också stilrena skal. Dessa skal är gjorda för att skydda din skärm från fall upp till 3 meter och erbjuder skal som är olika. Genomskinliga som du själv kan anpassa. Solidsuit som är snygga och enkla. Crashguard som är till för dig som ofta tappar mobilen med extra skydd. Även andra skydd som passar den som vill ha något lite extra roligt.

Apples egna iPhone skydd

Apple erbjuder dyra men optimiserade skydd till deras iPhone som skyddar din iPhone. De har även nya MagSafe anpassade skydd som enkelt fastnar på de nya trådlösa laddarna. Dessa skydd är väl testade och Apple är en säker källa som gör att du även kan köpa skydd direkt när du köper mobilen.

Andra mobilskydd

Vad gäller mobilskydd så finns det tusentals olika att välja mellan. Många barn gillar mer interaktiva eller färgglada skydd. Många skydd har roliga mönster, olika former och storlekar. Mobilskydd kan se ut lite hur som helst vilket så länge efterfrågan finns hos kunden. Det viktiga är att de skyddar mobilen.

Slutsats

För att undvika att skärmen spricker vilket kan leda till ytterligare malfunktioner. En spricka i skärmen är ofta den första faktorn i en negativ loop där alltfler saker slutar fungera i mobilen. Smuts kan skada kameran, vatten kan skada hela mobilen och smällar mot LCD skärmen kan förstöra allt ljus som släpps ut från mobilen.

Att skydda mobilen kostar en liten peng extra men jämfört med vad det kostar att laga mobilen så är det en bra investering. Mobilen är ofta värderad mer än tio gånger så mycket som skydden kostar.